Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί μας είναι τόσο χρήσιμη η ασφάλεια αυτοκινήτου;



Από τη στιγμή που οδηγούμε, η ασφάλεια αυτοκινήτου μας είναι τόσο απαραίτητη όσο και η βενζίνη.  Ας μην μας ακούγεται υπερβολικό! Όπως το αυτοκίνητο μας δεν προχωράει ούτε βήμα χωρίς καύσιμα, έτσι δεν θα πρεπε να οδηγούμε ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες αιτίες καθιστούν την την ασφάλιση του οχήματός μας τόσο απαραίτητη.  Για ποιο λόγο, λοιπόν, πρέπει να έχουμε ασφάλεια αυτοκινήτου; 

Γιατί είναι υποχρεωτική:  Σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο περί ανασφάλιστων οχημάτων, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για όποιο όχημα εντός της Ελληνική επικράτειας φέρει πινακίδες. Το αλμυρό πρόστιμο, που φτάνει τα 500 ευρώ, είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να μην μείνουμε ανασφάλιστοι ούτε μια μέρα! Ειδικά με τα καινούργια δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης των σχετικών στοιχείων, ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε από την τσιμπίδα του νόμου είναι να έχουμε ασφάλεια αυτοκινήτου.

Γιατί είναι ένδειξη υπευθυνότητας: Όσο και αν ακούγεται εν πρώτοις παράξενο, έχουμε ασφάλεια αυτοκινήτου όχι μόνο για μας, αλλά και για τους συμπολίτες μας. Σε περίπτωση που επιλέξουμε να είμαστε ανασφάλιστοι, η συμπεριφορά μας είναι όχι μόνο ποινικά κολάσιμη, αλλά και εγκληματικά ανεύθυνη. Αρκεί να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα προκύψουν αν προκαλέσουμε τροχαίο ατύχημα, ενδεχομένως και με τραυματισμό του άλλου εμπλεκόμενου. Περά από τα υπέρογκα ποσά που θα κληθούμε να καταβάλουμε, χρήματα τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβαλε η ασφαλιστική μας εταιρεία, θα μπλέξουμε σε περιπέτειες έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος δεν ευθύνεται για τα δικά μας λάθη. 

Γιατί είναι χρήσιμη: Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει μόνο την αστική μας εθύνη. Πέρα από αυτή την βασική και εντελώς αυτονόητη κάλυψη, υπάρχουν και άλλες ασφαλιστικές καλύψεις που μπορεί να μας φανούν χρήσιμες και να μας ξελασπώσουν τα δύσκολα. Για παράδειγμα, η επιβάρυνση των ασφαλίστων μας ανά εξάμηνο για πλήρη οδική και ταξιδιωτική βοήθεια είναι συνήθως γύρω στα 15 ευρώ. Αν τσιγκουνευτούμε το ποσό αυτό, και το αυτοκίνητό μας μείνει στην Εθνική οδό, ο γερανός που θα μας ρυμουλκήσει μπορεί να μας στοιχίσει περισσότερα από 200 ευρώ. Για να μην μας κοστίσει λοιπόν ο κούκος αηδόνι αν κάτι πάει στραβά, καλύτερο είναι να «μαγειρέψουμε» πριν «πεινάσουμε», σαν «των φρονίμων τα παιδιά»

Γιατί μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο: Η οδήγηση μπορεί κάποιες φορές να γίνει μια διαδικασία ιδιαίτερα αγχωτική. Ας έχουμε λοιπόν, ένα πρόβλημα λιγότερο να μας απασχολεί. Με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αξιόπιστης ασφαλιστικής εταιρείας και έναν υπεύθυνο ασφαλιστή στο πλευρό μας μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την οδήγηση, χωρίς να θυσιάζουμε ούτε ένα χιλιοστό της σωστής οδικής συμπεριφοράς μας εξαιτίας της ασφάλειας αυτοκινήτου που έχουμε.

Δεν μας κρατάει τίποτε, λοιπόν. Αέρα στα λάστιχα, βενζίνη στο ντεπόζιτο, ζώνη ασφαλείας, ασφάλεια αυτοκινήτου στο ντουλαπάκι και φύγαμε. Αν οδηγούμε σωστά και υπεύθυνα, η οδήγηση γίνεται διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου