Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα βρω την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου;



Κάθε λίγο και λιγάκι ανησυχούμε για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τη δόση του στεγαστικού μας.  Δε χρειάζεται να ανησυχούμε και για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Με την κατάλληλη έρευνα στο διαδίκτυο και με σωστή ενημέρωση, μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά χαμηλά ασφάλιστρα και να εξοικονομήσουμε χρήματα, χωρίς να θυσιάσουμε τίποτα από την ασφάλεια μας.


Η αναζήτηση φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου δεν είναι βέβαια  απλή υπόθεση, απαιτεί επιμονή και υπομονή. Μια σωστή έρευνα αγοράς  είναι βήμα εκ των ων ουκ άνευ. Η ψηφιακή αγορά δε διαφέρει καθόλου από τα ράφια ενός σούπερ μάρκετ. Όπως δεν θα αγοράσουμε το πρώτο απορυπαντικό που θα βρούμε μπροστά μας, αλλά θα ερευνήσουμε όλο το σχετικό τομέα του σούπερ μάρκετ μας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και με την ασφάλεια αυτοκινήτου, αν θέλουμε να βγούμε πραγματικά κερδισμένοι. Επισκεπτόμαστε διάφορα sites, σημειώνουμε τις προσφορές που μας δίνουν, προσθέτουμε και αφαιρούμε ασφαλιστικές καλύψεις προκειμένου να βρούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και χρειαζόμαστε.


 Φυσικά, το φθηνότερο δεν είναι κατ’ανάγκη και το καλύτερο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ακολουθούν διάφορες πολιτικές για τις οποίες οι περισσότεροι καταναλωτές δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι. Πριν βιαστούμε να ενθουσιαστούμε με τα χαμηλά ασφάλιστρα, καλό θα είναι να εξετάσουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η προσφορά που έχουμε μπροστά μας. Καλό θα είναι να μην αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια αυτοκινήτου σαν ένα καταναγκασμό, αλλά σαν αυτό που είναι: μια χρήσιμη υπηρεσία, χωρίς την οποία μπορεί να βρεθούμε πολύ άσχημα εκτεθιμένοι. Έτσι, η ασφάλεια αυτοκινήτου που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι συμβατή με την φύση του οχήματός μας, τις οδικές μας συνήθειες και τον τρόπο που οδηγούμε. 


Για αυτό το λόγο, η ύπαρξη ενός επαγγελματία είναι παραπάνω από απαραίτητη. Ένας υπεύθυνος ασφαλιστικός πράκτορας που γνωρίζει τη δουλειά του σε βάθος είναι σε θέση να προτείνει στον πελάτη του μια ασφάλεια αυτοκινήτου που όχι μόνο να είναι οικονομική, αλλά να ανταποκρινέται και στις ανάγκες του. Επειδή είναι δεδομένο ότι αν μπλέξουμε στον κυκεώνα των ασφαλιστικών εταιρειών και των sites που τις διαφημίζουν θα αποπροσανατολιστούμε, είναι ίσως καλύτερο να εστιάσουμε την έρευνά μας στην εξεύρεση ενός σοβαρού ασφαλιστή που μπορεί να μας βοήθησει να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα.



Η χρυσή τομή είναι να συνδιάσουμε την ευκολία και το πλήθος επιλογών που προσφέρει o χώρος των online πωλήσεων με την υπευθυνότητα ενός σοβαρού ασφαλιστή. Ψάχνουμε στο internet, κάνουμε τις έρευνες μας, αλλά για την τελική μας απόφαση εμπιστεύομαστε αυτόν τον ασφαλιστή που μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Σύμμαχός μας, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το τηλέφωνο! Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ένας εύκολος τρόπος να ψυχολογήσουμε το ασφαλιστικό πρακτορείο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. Αν διαπιστώσουμε απροθυμία στο να λύσουν τις απορίες μας, κλείνουμε ευγενικά το τηλέφωνο και προχωράμε παρακάτω. 


Δεν απέχουμε λοιπόν από την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου παρά μόνο μερικά βήματα. Ώρα να μας φύγει το άγχος που μας προκαλούσε παλιά η έλευση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου μας και να αρχίσουμε να βλέπουμε την ασφαλιστική αγορά με άλλο μάτι: το μάτι του ενημερωμένου καταναλωτή, που ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου